
SAFETY POLICY FOR CHILDREN AT MUNICIPAL GOLF COURSES: 
  
Resolution #27617 – On a motion by Commissioner Kristl, duly seconded, the Board approved as 
amended a Board Safety Policy for Children at the Municipal Golf Courses.  
  
Any person or persons refusing to adhere to this policy, will be asked to leave the course. 
  
The situation of small children or infants on the golf courses with parents has become a serious 
safety issue and a major liability concern.  I’m not sure parents realize the dangers involved in 
taking children as spectators on a golf course.  I have attached a copy of the recommendations for 
your review.  I would like to implement the policy with your approval as soon as possible at all City 
of Kansas City operated golf courses 
  
General Safety Policies for Children at City Golf Courses 
Kansas City MO Parks and Recreation 
2006 
  
Children between the ages of 5 to 8 years of age are permitted as spectators with the supervision of 
a non-playing adult.  Cart rental is mandatory and child and non-playing adult should stay in cart at 
all times.   
  
Children under the age of 5 because of safety issues are not allowed on the golf Courses.  
  
Minimum age to play other golf courses is 8, except the par 3 three at Heart of America where the 
minimum age is 7 with adult supervision.    
  
Children between the ages of 4 and 7 can play the junior facility with parental supervision. 
  
Children of any age may hit driving range golf balls; children under 8 should have adult supervision 
because of safety concerns. 
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